onsdag 1 september 2010

Det är fult att ljuga, Reinfeldt.

Ikväll har jag varit i Vindeln och pratat om vår röd-gröna regeringsplattform som vi gick ut med igår. Det var bra stämning på mötet, det känns att Vindeln är på gång i valrörelsen, och att man kommer att ge järndet ända fram till den 19e för att träffa så många människor som möjligt tills dess.

För det blir ju mer och mer tydligt att det är just det som är vårt enda sätt att nå ut med budskapet i den här valrörelsen. Igår, när vi presenterade många stora politiska förslag så nådde nästan ingenting av de stora förslagen ut i media. Däremot kablades Reinfeldts lögn om att ett vårdbiträde skulle förlora 5-600 kronor på den rödgröna politiken ut brett.

Man blir ju frustrerad.

Antingen tror Reinfeldt att ett vårdbiträde tjänar över 40 000 kronor per månad, eller så ljuger han. Bägge alternativen är skrämmande.

Ingen som tjänar under 40 000 i månade får en skattehöjning med en rödgrön regering. Vi som tjänar över 40 000 har inga problem att betala mer till statskassan, för vi har fått väldigt stora skattesänkningar de senaste åren. Det är inte mer än rättvist att vi betalar mer.

Pingat på intressant.

1 kommentar:

  1. Han räknar in sina egna planerade skattesänkningar i sina uttalanden

    Dessutom glömmer han att berätta att om man vill ha en trygg tillvaro med en alliansregering om man blir sjuk eller arbetstlös måste man ta en privat försäkring.

    För lågavlönade med hög risk för arbetslöshet och sjukdom så blir det mer kostsamt än med en skattefinansierad välfärd

    SvaraRadera