tisdag 31 augusti 2010

Vägval Sverige

Har precis landat vid datorn efter att ha presenterat vår rödgröna regeringsplattform tillsammans med Jonas Sjöstedt (V) och Thomas Nihlén (Mp) i Umeå.

Pressträffen var fullsatt, och det var en skön känsla att få presentera ett modernt, radikalt, ideologiskt politiskt förslag från oss tre partier tillsammans. Vi har nytänkande politik, vi har jobbskapande politik, vi har välfärdsskapande politik, vi har en klimatsmart politik, vi har en arbetstagarvänlig politik, vi har en politik för barnen och politik för ungdomars utbildning och arbete. Och vi har en politik för hela landet. Plattformen innehåller mängder med konkreta förslag, läs själv här!

Jag är mycket stolt, och stärkt, efter att ha presenterat det förslag som nu tydligt kommer att visa alla att det finns två mycket tydliga, från varandra helt skilda, alternativ i politiken. Vi står inför ett vägval, och det är vi själva som bestämmer vilket samhälle vi vill ha framöver.
Ska vi fortsätta med regeringens skattesänkarpolitik, som leder till fortsatta nedskärningar i vård, skola och omsorg och ökade klyftor mellan de som har och de som inte har, eller ska vi ha ett samhälle med ökad välfärd, jämlikhet och trygghet?

Valet är ditt.


Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar