söndag 5 september 2010

Fullt ös

I helgen har det varit mycket igång i Umeå, Pridefestival, VIP-gala, konserter och valarbete i alla dess former.


Själv var jag på stan i lördags och kollade in både Pride och VIP-galan, och deltog sedan i en intressant valdebatt på stadsbiblioteket, som alla partier deltog i. Debatten var stundvis väldigt hård, och argumenten stundvis tveksamma. Till exempel när Folkpartiets representant med stort undertryck sa att "inga sjuka utförsäkras i Sverige idag".. Ganska fort kan man visa många bevis för motsatsen, även om regeringen och dess företrädare verkligen anstränger sig för att låtsas som allt är bra.


Vi riksdagsledamöter har under de senaste månaderna fått väldigt många mail skickade till oss med berättelser från människor som blivit riktigt illa behandlade med den nya sjukförsäkringen. Man får ju fråga sig om de borgerliga ledamöterna tror att alla de människorna ljuger. Jag kan inte tolka deras utspel som något annat.


Idag har vi i Backens s-förening haft kvartersfest i gropen på Umedalen. Solen sprack fram precis när vi började, och det var en hel del boende i området som kom ner och hälsade på och åt varmkorv och pratade politik ett tag. En härlig eftermiddag!

Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar