torsdag 12 augusti 2010

Kilometerskatten inget hot mot skogsindustrin

På sin blogg idag angriper Jan Nilsson (m) från Vännäs vårt röd-gröna förslag om kilometerskatt. Många hugade spekulanter finns på hur det förslaget ska slå och mot vem. Nilssons tes är att det skulle slå ut skogsindustrin. Intressant, och självklart helt felaktigt. Det är inte de röd-gröana som lägger den typen av förslag som "klipper den hand som föder".

Det är snarare något alliansen ägnar sig åt när de säljer ut statliga bolag.

Självklart kommer vi inte att lägga ett förslag som slår undan fötterna på svensk skogsindustri, det vore ju vansinne.

Vi har sagt att vi ska lägga ett förslag till 2013. Anledningen till att det ligger så långt fram är för att vi noga ska kunna utreda så att det blir ett förslag som inte slår undan fötterna för tex skogsnäringen. Att alliansens företrädare anser sig veta vad förslaget ska innehålla innan utredningen är gjord blir ju bara fånigt.

Kilometerskatten på lastbilar kommer att bli lägre i glesbygd och skogsindustrin kommer att undantas. De resurser som den skatten kommer att ge ska användas bland annat till att bygga ut järnvägen - och inte bara i södra delen av landet, som är det enda Alliansen satsar på.

I de totala satsningar på infrastruktur som ska göras fram till 2020 enligt den nu sittande regeringen så ska bara 1.7 % satsas i Västerbotten.
Där kan vi börja snacka om utarmning, inte bara för oss som bor här, utan även för skogsindustrin.
Hur ska de kunna köra på vägar som aldrig ska underhållas??


Pingat på intressant.

2 kommentarer:

  1. Thomas, elektriker12 augusti 2010 12:21

    Klockrent! Dom blir mer och mer trängda av verkligheten, och måste ta till halvlögner och rena osanningar. Tänk bara på den galna centerpartisten och förslagen om LAS och ungdomar. Regeringsskifte 19/9- Jajamensan!!

    SvaraRadera