torsdag 2 april 2009

Förbjudet för arbetslösa att tycka till?

I morse höll jag nästan på ramla ur sängen när jag hörde TV4-nyheterna om Jenz Kellberg, arbetslös smålänning som fått besked av A-kassan att han måste sluta blogga, annars skulle han inte längre få stämpla på heltid. Det är ju helt absurdt. Precis som Krassman funderar i sin blogg, så ställer man sig frågan om det är ett försenat aprilskämt.

Han får ingen ersättning för sitt bloggande, därmed är det ingen anställning. Någon på denna A-kassa måste ha absolut noll koll på vad en blogg är. Ska man inte heller få skriva insändare längre om man är arbetslös? Skicka sms? Skriva dagbok? Tycka till i allmänhet?

Om något av detta hindrar dig "att stå till arbetsmarknadens förfogande" enlig A-kassans definition så vill jag gärna veta hur. Är det någon som borde få en reprimand är det handläggaren på A-kassan.

4 kommentarer:

 1. Herre gud...visst har vi väl yttrandefriheten kvar i Sverige?!?

  SvaraRadera
 2. Man blir ju fundersam. Jag tycker det är helt vansinnigt, ska verkligen följa detta..

  SvaraRadera
 3. Ser att IF-Metalls A-kassa tar tillbaka allt, bra! http://www.ifmetall.se/ifmetall/home/home.nsf/LUUnique/BF1164F5B125005BC125758C00295A20?OpenDocument

  SvaraRadera
 4. Det hänger ihop med självständighetsprincipen - http://emergenceofhumantouch.blogspot.com/2009/04/sjalvstandighetsprincipen-2.html

  SvaraRadera