onsdag 13 maj 2009

Östeuropeér borde inte få rösta, säger Dansk Folkeparti.

Läser med växande ilska i nyhetsbrevet Nytt från Öresund om Dansk Folkeparti som har gjort ett utspel om att de vill begränsa östeuropeérs rösträtt i valet till EU-parlamentet. Skälen de anger för detta är som följer :

"Rumänien och Bulgarien har fler röster i parlamentet än Danmark, Sverige och Finland. Och jag menar ärligt talat att vi är duktigare än de är", säger Mogens Camre i intervjun. Medan han betonar att det inte handlar om ren skillnad i IQ, menar han att Rumänien och Bulgarien står för ett gammaldags och osunt samhälle.
"Det finns många skäl till att de inte är kvicka eller duktiga nog att få ordning på sitt samhälle. Men de får alltså många, många fler röster än Danmark. Hade det här varit en affärsverksamhet skulle man satt danskarna att sköta hela butiken", säger Mogens Camre.


Man tror ju knappt sina ögon. Vilken demokratisyn! Vilken människosyn! Är det måhända Dansk Folkeparti som ska avgöra vilka som ska ha rösträtt eller ej? Det finns ett ord för när vissa politiker anser sig veta bättre än folket och inte låter dem rösta - diktatur.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar