fredag 29 maj 2009

Carlgren vill inplantera varg

Tror bestämt att miljöminister Carlgren har fått fnatt.
Idag höll han en presskonferens om rovdjurspropositionen som kommer nästa vecka. Som i förbigående nämner han att regeringen vill inplantera varg från öst. Hur tänkte han nu?

Om vi börjar plantera in varg från andra länder kommer inte förtroendet för den svenska rovdjurspolitiken att bli bättre. Visst vill vi ha en livskraftig stam i Sverige, men om det bygger på inplanterad varg blir det något som kommer att uppfattas som konstgjord andning.

Vargens genetiska status i Sverige är inte god idag, det är vi alla överens om. Men att inplantera varg är inte lösningen - lösningen är att underlätta den naturliga invandringen av varg.

Tror Carlgren att de som bor i vargtäta områden kommer att känna sig mer delaktig i politiken när man gör så här?

Skärpning Carlgren.
Den svenska rovdjurspolitiken har redan ett tveksamt förtroende, och det här gör det inte bättre. Vi skulle behöva en bred, politisk, överenskommelse om hur det ska se ut i framtiden. Nu har vi socialdemokrater aldrig varit inbjudna till samtal om propositionens innehåll, utan får ta ställning till det som presenteras allteftersom - vilket inte är så lätt när själva propositionstexten inte kommer förrän nästa vecka. Jag hade hoppats på att vi skulle vara överens om de stora dragen, men som det nu ser ut verkar det svårt, för att inte säga ogörligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar