lördag 9 maj 2009

Nu har det vänt..

Konstaterar krasst, utifrån gårdagens inlägg, att det är så många som 40 % som bestämt sig för att inte rösta i valet till Europaparlamentet enligt den Sifo som presenteras i dagens Svenska Dagblad.
Visst kan det kännas som att EU ligger "långt bort", men ärligt talat är det en förlegad syn som mest blivit ord som används utan innebörd. Som riksdagsledamot så var en av de saker jag förvånades över när jag kom in hur många av de beslut och ärenden vi hanterar som är direkt kopplade till EU-medlemsskapet. Eftersom de flesta svenskar är måna om att rösta i riksdagsvalet, så borde det också vara självklart att göra det i EU parlamentsvalet - vilken majoritet som styr där får också avtryck i den svenska vardagen. Det kan vi påverka!

Så, kom igen nu! Låt oss hjälpas åt att förklara för alla vi pratar med att det gör skillnad, att det spelar roll! Även om alla prognoser visar att fler kommer att rösta nu än förra gången, så är det ändå för få! Vad vi än, rent personligen, tycker om EU så är vi ändå där nu. Att inte rösta betyder att man aktivt låter någon annan bestämma åt en. Om man, som jag, röstade nej till EU en gång i tiden, om man är skeptiskt över de beslut som fattas, eller den ordning som råder där - så är det bara ännu större anledning att se till att det ändå är de som tycker som jag som företräder mig.

Sen är det ju trevliga siffror som Sifo kommer med i övrigt. 35.2 för (S), 5.2 för (V) och 7.9 för (MP). Nu har det vänt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Pingat på intressant.

2 kommentarer:

  1. Får ni 35% i EU-valet kommer ni ta hem riksdagsvalet med god marginal. Vi siktar på att S ska få över 40%. Folk börjar bli mer och mer trötta på den sittande regeringen.

    /Olle

    SvaraRadera
  2. Jag tror att du har helt rätt, Olle. Nu börjar konsekvenserna av den förda politiken bli verklighet, och då vänder det för vår del. Över 40% är en lysande målsättning!

    SvaraRadera