fredag 8 maj 2009

Ids du rösta?

Har precis kommit från ett "hemma hos-möte" hos ordföranden för kurdiska föreningen i Umeå. Det var ett fantastiskt möte med väldigt bra diskussioner om solidaritet, demokrati och människosyn. Vi diskuterade även integrationsfrågor och ungdomsfrågor, där vi i alla partier har mycket kvar att göra.

Jag önskar ibland att det vore fler förunnat att diskutera just dessa frågor med människor som kommer från andra länder, där demokratin inte alls är självklar. När man i Sverige tycker att det är helt ok att säga att man inte har tid med politik för att det är så mycket bra på TVn, eller att man ska göra något annat oväsentligt, så tycker någon samtidigt i en annan del av världen att det är värt att sitta i fängelse för rätten att uttrycka en politisk åsikt.
När man i Sverige inte ids gå och rösta för att solen skiner, så finns det samtidigt någon i en annan del av världen som tycker att rätten att rösta är värd att försvara med sitt liv. Bokstavligen.

Jag önskar att vi kunde komma till mer av demokratisk insikt i Sverige. Att vi blev mer engagerade, och att vi offrade lite mer för att tillsammans kämpa för ett bättre samhälle. Om alla bara offrade ett TV-program till i veckan för att istället ägna den stunden åt politik skulle samhället se helt annorlunda ut.

Jag tackar mina nya vänner från idag för en väldigt bra pratstund och flera nya lärdomar, det var en ära att tillbringa ett par timmar hemma hos er!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar