söndag 21 februari 2010

Red ut härvan, Moderaterna!!

Den härva av fiffel och fusk som uppdagats hos Moderaterna verkar aldrig ta slut. Hittills har åtta moderater klivit av eller petats från sina uppdrag.
Nu har det också framkommit att den moderata ombudsman som ledde utredningen av fusket har fått låna pengar av den moderata stockholmsavdelningen för att köpa ett hus i Waxholm. De första uppgifterna - baserat på ombudsmannens egna uppgifter - var att räntan var mer förmånlig än vanliga bolån. Nu har det kommit en dementi om det från Moderaterna, som istället säger att han betalar mer ränta än vanliga bolån. Något som ombudsmannen själv inte verkar veta om.
Anledningen till att han fått lånet sägs vara att han har haft problem att betala räkningar, och har flera betalningsanmärkningar.

Detta samtidigt som han har en allt annat än blygsam inkomst på 91 000 kronor i månaden - något som faktiskt måste sägas är en extremt hög ombudsmannalön.

Man kan fundera över moralen i det hela. Jag har vänner som hamnat i ekonomiska svårigheter av förklarliga skäl som sjukdom och arbetslöshet. När livet rätar upp sig för dem, med jobb och stadiga inkomster, så får de ändå svårt, för att inte säga omöjligt, att få lån för bostadsköp. Där finns inga arbetsgivare som ställer upp. Men för en som slarvat, som ändå tjänar extremt mycket pengar, så finns det hjälp att få.
Jag skulle tro att det sticker i ögonen på många.

Jag hoppas Moderaterna reder upp sin härva ordentligt. Detta skapar inget annat än misstänksamhet och förakt för politiker. Man kan dock få en känsla av att de nu lägger locket på. Det finns många frågetecken kring den genomförda snabbutredningen, och de måste redas ut. Man kan inte "halvutreda" en fråga om valfusk. Dags att lägga alla fakta på bordet, annars kommer vi att ha fuskfrågan hänandes över hela valrörelsen som en blöt filt. Det vill varken moderater, socialdemokrater eller någon annan. Vi vill prata politik nu!!

Och om någon moderat, någonsin mer, tänker oja sig över en Tobleroneaffär som inträffade för 15 år sedan....
Men det skulle inte förvåna mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Pingat på intressant.

2 kommentarer:

 1. Man kan ju inte annat än bli lite förvånad över att Sverker Eriksson inte kunde berätta vilken ränta han hade, eller att de anonyma sagesmännen hade andra uppgifter om lånet, när de tog kontakt med media.
  För nåt säger mig att OM de vetat om lånet, så borde de också vara i en position där de samtidigt borde veta om villkoren.
  Ska vi gissa på en ny "pappren-på-borden" med Sten Nordin i veckan?

  SvaraRadera
 2. R.I.P Moderater.

  Nu är frågan.

  Hur lång tid innan folket märker att resten ör same shit?

  en demokrati kan inte representeras av att folk ger bort sitt ansvar.
  Av ett systetem där den styrande syftar och få fler röster och än värre sitta kvar pga girighet.

  Demorkati betyder inte styra genom motsättningar.
  Det betyder inte att direktören ska tjäna miljardbelopp och arbetaren korvören.
  Att man röstar utan betydelse (Lissabon föredraget ipred osv osv)

  Diskrimineringslagar

  SvaraRadera