tisdag 16 februari 2010

Moderat människosyn på glid.

Efter att ha startat dagen med ett telefonsamtal från en kvinna som ville berätta hur kränkande det var för hennes svårt leukemisjuke bror att få ett brev som han skulle underteckna, med förlamade armar, om att stå till arbetsmarknadens förfogande när han var så dålig så han dog en vecka senare.

Efter att sedan fått ta del av fler liknande berättelser på ett möte i Skellefteå ikväll.

Efter att ha haft djupa diskussioner på samma möte i Skellefteå om människosyn, människovärde och politik.

Så mår jag fysiskt illa av att se och läsa detta i Aftonbladet, om moderaterna som gör vågen över den nya så kallade sjukförsäkringen.

Ni borde skämmas.

Mer om detta: Veronica Palm, Peter Andersson, Alliansfritt

Pingat på intressant.

3 kommentarer:

 1. Det är frågan om personerna gör vågen för sjukförsäkringen, eller om det är paus-gymnastik. Det är svår att veta vad som är fakta i alla typer av medier...

  Däremot blir jag upprörd över att mannen med förlamade ska stå till arbetsmarknadens förfogande. För det verkar helt otroligt korkat från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. Vem som helst och till och med FK:s regelverk inser att personen har behov av sjukförsäkringen... När hände detta? var det länge sedan eller?

  Men, nu litar jag på dina ord och förutsätter att det är så som du skriver - men jag tar alltid allt med en nypa salt...

  SvaraRadera
 2. Hej Johan,

  klokt att ta allt du läser med en nypa salt. Man behöver filtrera..
  Men här var det så att en kvinna ringde mig i förrgår och berättade om den här händelsen med sin bror. Det hade hänt i december, och, som jag skrev, så var han så dålig så han dog en vecka senare. Han var dock helt och fullt medveten när han fick brevet, och kände sig kränkt. Med all rätt.
  Det har startat en hemsida som heter www.kallasverige.se där det också finns en del exempel på vad som händer i den nya sjukförsäkringen.

  SvaraRadera
 3. hej helena

  vi hade en bekant som hade cancer och var "medicinskt färdigbehandlad". Han låg hemma i sin säng nånstans i jämtland och var så svag att han inte orkade stiga upp.

  Samma sak där. Han skulle stå till arbetsmarknadens förfogande men kunde så klart inte ta sig till arbetsförmedlingen och anmäla sig. Hemtjänsten ordnade till det åt honom så han inte blev utförsäkrad. Han begravdes i höstas......

  SvaraRadera