tisdag 9 februari 2010

Centern famlar vidare

För några dagar sedan skrev ett par desperata centerpartister hemma i Västerbotten ett debattinlägg i Norran, där de försöker angripa S för att vara sämre än C på regionalpolitik. Med tanke på hur opinionssiffrorna ser ut, och med tanke på hur deras siffror ser ut i glesbygden så borde de tänka ett varv till på vem väljarna litar på i denna fråga.
Har ett svar inne idag, ett svar som kunde ha blivit hur långt som helst om debattutrymmet hade funnits..

Helena Lindahl, som är en av författarna bakom påhoppet, är förresten Centerpartiets andranamn på riksdagslistan i Västerbotten. Förstanamn är Maud Olofsson. Inga varvade listor där, inte. Jag tillhör dem som aldrig kommer att se det som en seger för jämställdheten att ha två kvinnor som toppar en lista, tvärtom.

Intressant att notera är också att Maud Olofsson även toppar Stockholms lista till riksdagsvalet. Detta kommenterades från C när det gjordes med att det inte var helt säkert att C skulle få något mandat från Västerbotten i årets val. Den ni... Att man redan nu anar att man ska förlora mandatet i partiledarens hemlän.. Det säger en del om vilket självförtroende man går in i valrörelsen med.

Några bloggar om centerns kris
Alliansfritt, Peter Andersson, Johan Westerholm, Martin Moberg, Calle Fridén, Krassman


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Pingat på intressant.

2 kommentarer:

  1. tror de verkligen att de ska få något stockholmsmandat????

    SvaraRadera
  2. Tror inte att de har insett att om de förlorar Västerbotten så hamnar de knappast i riksdagen alls.
    Och om de gör det fast de förlorar Västerbotten så är det ett kvitto om något på att de förlorat all trovärdighet i glesbygdspolitiken..

    SvaraRadera