torsdag 12 november 2009

tramp i klaveret

Nog för att man borde sluta förvånas.. Men jag kan inte låta bli att häpna över regeringens mycket märkliga beslut att dra tillbaka extraplatserna i delegationen till klimattoppmötet i Köpenhamn efter det blivit klart att vi från oppositionen vill skicka Maria Wetterstrand.

Det är faktiskt skandal.

I Aftonbladet finns en bra beskrivning av vad som hänt, och där kommenterar miljöminister Carlgren frågan med att det aldrig funnits några extraplatser till delegationen. Det är faktiskt lögn. Frågan har varit uppe till beslut i utskottet, och där hamnar ingenting som någon bara hittat på.

Samtidigt som vi har en regering som så gärna utåt vill prata om att vi är eniga i klimatpolitiken, något som inte riktigt stämmer, så väljer man alltså att peta en av de mest kunniga politikerna vi har på området från den svenska delegationen. Samtidigt som regeringen vill ha borgfred med oss under ordförandeskapet i EU, något vi försöker förhålla oss till, så smäller de själva till oppositionen och gör partipolitik av klimatmötet.


Peter Andersson har också bloggat om detta.Pingat på intressant.

1 kommentar:

  1. Hej Helen

    Du vet väl att Andreas Carlberg fick jobbet som minister när han stod i begrepp att förlora sitt jobb som generaldirre på Integrationsverket.

    Nu gör han hela tiden sitt bästa för att vara tacksam mot FR eftersom han slapp bli arbetslös och ledsen. Förklarar en del varför miljöpolitiken inte längre finns på dagordningen i Sverige.

    SvaraRadera