måndag 30 mars 2009

Maud borde skämmas. Igen.

Är hemma i mitt distrikt, som råkar vara samma disktrikt som näringsminister Maud Olofsson bor i. Min mamma råkar bo i samma kommun som henne, till och med i en grannby. Därför får man höra mycket som ibland går andra förbi..

Till exempel att när Maud deltog i en företagarträff för kvinnliga företagare i kommunen för någon vecka sen ställer frågan "Varför finns det så mycket småföretag i en liten håla som Robertsfors?"

Så uttrycker man sig inte som näringsminister, vare sig om sin egen hemkommun eller andras. I den landsbygdsskrivelse som regeringen lagt fram, som Maud själv skrivit under, lyfter de ständigt vackra texter om att landsbygden ska utvecklas och att förutsättningarna att leva och verka där ska finnas kvar. Men märk väl - det blev en skrivelse, inte den proposition som man först talade om. I denna fråga, som i så många andra, så säger regeringen en sak, men gör en annan. Med den synen på landsbygden som Maud Olofsson visar i ett uttalande som ovan så blir man inte speciellt förvånad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar