torsdag 26 mars 2009

Drevet driver på..

Jag har under den senaste veckan nära följt och funderat över drevet mot Wanja Lundby-Wedin. Tidsbristen har gjort att det mest har blivit korta inlägg på Twitter om det, men många tankar har det varit.

För det första så känns det lite absurdt att det är LOs ordförande som får stå som den skyldiga i hela bonusdebatten. Hon som ändå argumenterat mot bonusar, och tillhör ett parti som lagstiftningsmässigt förhindrade systemen - som nuvarande regering återinförde.

För det andra så är en styrelse, alldeles oavsett vilken, kollektivt ansvarig för sina beslut - och ytterst ansvarig är ordföranden. Inte en enskild ledamot.

För det tredje, när nu AMFs ordförande säger att Wanja Lundby-Wedin har rätt i att inte alla papper låg på bordet vid beslutstillfället så borde medias givna fråga vara om HAN hade sett dem innan. Och varför han isåfall inte la fram dem för styrelsen.. Men den frågan har vi fortfarande inte hört.

Den fjärde punkten är den som vi hör väldigt lite om.....hur ser egentligen styrelsesätt, kultur och strukturer ut? Om detta har Thomas Hartman bloggat utmärkt, så det finns ingen anledning för mig att upprepa det han skriver. Mycket tänkvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar