torsdag 24 september 2009

Vad hände med utanförskapet?

Visst kommer vi alla ihåg hur de borgerliga partierna under hela valrörelsen nämnde ordet "utanförskap" i varje framträdande. Vi var kritiska till begreppet utifrån den räknemodell de använde, men begreppet blev vedertaget och användes ofta och mycket.

Sen ett tag tillbaka används dock inte begreppet av regeringspartierna så frekvent. Nu vet vi varför..
Jämför man augusti 2006 med augusti 2009, med samma beräkningsmodell som de själva uppfann i valrörelsen, så visar det att 70 000 fler personer befinner sig i utanförskap idag.

Som vi kan läsa på Johan Ulvenlövs blogg s-buzz idag, så har Moderaterna raderat informationen på sin hemsida. Ett utdrag från 2008 går dock att ladda ner här, tillsammans med informationen från Riksdagens utredningstjänst om hur siffrorna ser ut idag.

Regringen försöker byta språkbruk för att vi inte ska minnas vad de sa, men tro mig - vi har inte glömt de som står utanför arbetsmarknaden, oavsett om det är för att man drabbats av sjukdom eller företagsnedläggningar. Det räcker ju inte med att utanförskapet de facto har ökat - den här regeringen har ju dessutom försämrat för de som står utanför arbetsmarknaden med både uteblivna skattesänkningar och sänkta ersättningar.

Klyftorna ökar i högeralliansens Sverige, det kan ingen dölja med raderad information och ändrad retorik.

Läs även Alliansfritt Sverige, som gjort en lysande analys på samma tema!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Pingat på intressant.

3 kommentarer:

 1. Bra skrivet hoppas många läser detta

  SvaraRadera
 2. Thomas, elektriker25 september 2009 10:44

  Snyggt jobbat Helen.
  Unna dej en skön helg och sköt om dej

  SvaraRadera
 3. Tack till er bägge! Jag har en skön helg, och önskar er detsamma!

  SvaraRadera