söndag 6 september 2009

Härlig dag!

Idag har vi haft vår gemensamma rödgröna avspark inför valet i Kungsträdgården. Sol, mycket folk, lysande artister och taggade partiledare. Nu är valrörelsen igång, det är bara ett år kvar innan den optimala (och den enda som räknas) opinionsundersökningen går av stapeln.

Apropå opinionsundersökningar, så kan man inte annat än förundras över de sista dagarnas diskussioner. När det kommer en undersökning som tydligt visar att Socialdemokraterna drar ifrån, den här gången med tre procent, så är det klart att media genast rotar fram en annan undersökning, som visar att Sahlin har lägre förtroende än Reinfeldt som statsminister. Och sen landar hela debatten där.

Socialdemokraterna är ett parti. Ett stort parti. Som blir större och större, och får större och större förtroende. Vi är ett parti med många människor och många företrädare. Nu ökar förtroendet för den politik vi för, vårt alternativ som vi bygger med V och Mp till dagens sittande regering. Folk har fått nog av skattesänkningar, arbetslöshet och nedskärningar.

Låt debatten handla om politiken, inte personerna. Det är kränkande mot alla de människor som råkar illa ut i borgarnas Sverige att bortse från politiken. Det är billigt av media att alltid söka efter de negativa bilderna av socialdemokratin och sällan eller aldrig lyfta de positiva.

Idag får man ändå räkna som undantaget från den regeln, då rapporteringen hittills om oss har handlat om en härlig röd-grön avspark i sensommarvärmens Stockholm. Och därmed får man räkna detta som - en härlig dag!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Pingat på intressant.

3 kommentarer:

 1. "Låt debatten handla om politiken, inte personerna."
  Eh, ja, men då kanske ni å er sida inte bör anordna totalt icke-politikrelaterade jippon istället för att diskutera politik...?

  SvaraRadera
 2. Hej calandrella,

  Absolut! Men idag i Kungsträdgårde anordnades ett antal politiska seminarier i tält, och partiledarna pratade också politik.. Om du inte menar något annat "jippo"?
  Sen ser jag inget fel i att blanda politiska budskap med musik och annan underhållning. Om vi bara hade politiska tal skulle, tyvärr, inte lika många dyka upp.
  Och visst kan vi behöva ha lite roligt ibland...?

  SvaraRadera