onsdag 17 juni 2009

Är ni med!?

Idag var det dags för riksdagsårets sista partiledardebatt.

Det var en ren fröjd att sitta i riksdagens kammare och följa den. Något har hänt, något är nytt, och de borgerliga partiledarna var helt oförberedda på vad som skulle ske. Vi från den röd-gröna koalitionen kände dock på oss vad som komma skulle, och vi njöt i fulla drag.

Vad är det som har skett då?
Jo. Vi har börjat "teama" ihop oss. Efter att våra gemensamma arbetsgrupper har jobbat ett tag och börjat hitta fler och fler gemensamma linjer, och efter att vi igår hade vårt första, historiska, gemensamma gruppmöte i riksdagen så känner vi samhörighet.
Samhörighet. Smaka på den...

Borgarna däremot, blir alltmer splittrade och slitna. Att det sammanfaller med att vi enas och stärks, både politiskt och mentalt, gör att skillnaden oss emellan blir ännu tydligare än någonsin tidigare. Till er som är politiskt intresserade (och det torde ju vara de flesta, annars skulle ni knappast följa min blogg) så tipsar jag er verkligen att ta er tid och titta på debatten. Den är förvisso lån, 3 timmar, men åtminstone replikskiftena är väl värda att se om man inte vill se hela debatten. Samtliga borgerliga partiledare stod tama och bleka, med mer eller mindre förvirrade svar. Sahlin, Ohly och Eriksson hade klara besked och tydliga mål. Det var skarpt läge idag, och högern var oförberedd.

Dessutom var vi ledamöter taggade efter gårdagens gruppmöte. När Maud Olofsson som vanligt försökte låta påskina att alla sossar lämnade lokalen när hon skulle prata så kom högljudda protester från de ledamöter som var kvar. Om hon hade tittat efter lite noggrannare så hade hon sett att det var väldigt många borgare som lämnade salen... Men det vill hon nog inte se.
Faktum är, att när Ohly höll sitt anförande hade så gott som samtliga borgerliga ledamöter gått. När Björklund tog replik på Ohly så fick han applåder från en (1) ledamot i kammaren. Resten hade gått. Jag kan förstå varför.
Vi från den röd-gröna sidan satt dock kvar. Vi var taggade, glada och kände att vindarna vände rejält. Vi var många, vi applåderade mycket, och samtliga partiledare från vår sida var väl värda stödet från ledamöterna.

Vilken sida som tog hem debatten idag rådde det ingen tvekan om. Att dagens SCB visar, som 60 andra opinionsundersökningar under mandatperioden också visat, att vi skulle ha tagit hem regeringsmakten om det hade varit val idag - förvånar nog inte någon som följde dagens debatt.

Det är dags för maktskifte i Sverige! Vi är redo! Är ni med?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar