onsdag 3 juni 2009

4 dagar kvar, 4 argument att rösta!

Det finns väldigt många, självklara skäl till att rösta i parlamentsvalet på söndag. När jag är ute på arbetsplatser har man dock väldigt begränsad tid att prata, oftast bara ett par minuter per anställd. Då får man snabbsålla och dra de argument som känns rätt till just den personen. Här är dock mina krassaste, skarpaste skäl..

1) Det är inte komplicerat. Det är samma frågor, samma värderingar, samma ideologier bakom politiken i EU som det är här hemma.

2) Om Sd kommer in i EU-parlamentet stärks de till riksdagsvalet nästa år. Vi vill inte ha dem som vågmästarparti i riksdagen. De har "tätkänning", och deras sympatisörer kommer att gå och rösta. Hjälp oss att hålla dem ute!

3) Speak now, or be forever silent. Om du inte tar din möjlighet att påverka EU att bli bättre, har du heller ingen rätt att gnälla på de beslut som fattas.

4) Mer än hälften av världens befolkning får eller kan inte rösta. Många av dem är beredda att gå i döden för att få den rätten - och många gör det varje år. Tänker du låta bli bara för att du inte ids? Vad tror du att de människorna skulle tycka om det?

Om någon sedan tvekar över vad man ska rösta på, så ger den argumentationen sig ofta.. Om någon här är tveksam, så läs tidigare inlägg eller lyssna på det här klippet med Olof Palme som förklarar varför han är demokratisk socialist!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar