onsdag 16 juni 2010

Reinfeldts lågvattenmärke.

Sitter i riksdagens kammare och kokar av ilska efter årets lågvattenmärke (hittills, ska tilläggas för säkerhets skull) i mandatperiodens sista partiledardebatt.

När Reinfeldt högst indignerad ilsket angriper Sahlin för att vilja föra en kvinnofientlig politik har han gått för långt. Vi har en regering som sett till att öka klyftorna enormt under den senaste mandatperioden, och inte minst är det kvinnorna som råkat illa ut. I budget efter budget har den borgerliga regeringen lagt fram och genomfört politik där de allra största summorna fördelats till män. Det finns hur mycket statistik som helst på detta, och är knappast något okänt.

När min kollega Veronica Palm för ett antal år sedan frågade Reinfeldt i kammaren varför de ständigt lägger budgetar som missgynnar kvinnor svarade han då att det råkar vara så att kvinnor tjänar mindre och äger mindre, därför blir det så, det har inte att göra med att de är just kvinnor. Det uttalandet sa ju en hel del om Reinfeldt och hans genuskunskap, och inte minst hans syn på jämställdhet.

Att han idag har mage att ge sig på Sahlin som kvinnornas motståndare...jag finner knappt ord. Hoppas verkligen angreppet når ut, så det tydligt framstår för svenska folket hur desperat, raljant och okunnig vår sittande statsminister är.
Pinsamt.

Pingat på intressant.

2 kommentarer:

  1. det är inte konstigt att kvinnr som röstar moderat lyser med sin frånvaro

    SvaraRadera
  2. Ja, de hörs ju inte så ofta i debatten. MUF:s Wykman har haft några intressant inlägg på min Twitter på temat idag - han anklagar mig för att använda härskartekniker när jag kritiserar Centerpartiet och Maud Olofsson. Kanske får lov att skriva mer om det, anar en otippad vinkling från M här. Att försöka få socialdemokratiska kvinnor att framstå som kvinnofientliga... Sluta aldrig förvånas..

    SvaraRadera