söndag 12 september 2010

Tydliggörande duell

Har med behållning sett på kvällens debatt mellan Sahlin och Reinfeldt. Jag är väl medveten om att jag knappast är opartisk, men jag tycker verkligen att Sahlin stod för samhällsanalysen och de praktiska politiska förslagen hur vi ska utveckla samhället och ta itu med de ökade klyftorna.

Jag tycker det var rent förlösande att det faktiskt handlade om de viktiga sakerna ikväll, att fokus lades på arbetslösheten och sjukförsäkringen, på ungdomars villkor och på miljöhoten (som inte försvunnit även om media inte hinner skriva om det längre).
RUT-avdrag och fastighetsskatter lyste med sin frånvaro, och det är väl på tiden att vi får diskutera de frågor som människor verkligen bryr sig om, även i media.

Dessutom så handlade det mycket om vilken människosyn man står för i de olika blocken. Sahlin är klockren i den här videosnutten;Jag hoppas att den här duellen en gång för alla satte stopp för snacket om att det inte skiljer något i politiken mellan blocken. För det gör det verkligen. Hela vår samhällsanalys är olika, och därmed också den politik som krävs för att lösa de problem vi har. Vår människosyn är olika, och därmed också politiken som förs för människors behov.

Vi vill göra livet bättre för de många, många som ramlat helt utanför samhällets skyddsystem under den senaste tiden. Men vi vill också göra samhället bättre för de som jobbar och för de som är på väg in i arbetslivet. Vi vet att ett samhälle mår som bäst när alla har det bra, och inte när några får det bättre på bekostnad av andra.

Nu är det en enda vecka kvar tills du bestämmer hur vårt samhälle ska vara i framtiden.
Gå och rösta!


Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar