onsdag 15 september 2010

Men stå för politiken!!

Jag vet att jag har skrivit det tidigare, och tyvärr finns det all anledning att göra det igen. Jag har varit frustrerad i hela den här valrörelsen över hur man kan tänja på sanningar åt alla håll, och ibland fara ut med rena lögner från den borgerliga sidan. Läste på Ulrik Bergs blogg ikväll att det inte skulle vara så dyrt att vara med i facket om inte LO bidrog med pengar till Socialdemokraterna. Det handlar om 6 kronor per år och medlem. 50 öre i månaden, om man så vill. Det är inte därför folk inte har råd att vara med i facket. Det är på grund av Alliansens extrema höjningar av A-kasseavgiften. En hotellstäderska har idag en A-kasseavgift på över 400 kronor. I månaden! Vi vill sänka den till 80 kronor. Då har folk råd att vara med i facket igen.

Dessutom säger han att vi skulle höja skatten med 1600 kronor per månad för "kvinnor i offentlig sektor". Ren lögn!!
De som tjänar över 40 000 kronor i månaden kommer att få skattehöjning med vår politik. Det är knappast många av kvinnorna i offentlig sektor. Eller tror kanske Berg att de tjänar så bra i offentlig sektor? Det förklarar i så fall en del av alliansens politik.

Kom igen och prata om politiken istället för att sprida lögner om oss och om samhällsutvecklingen. Vad säger ni till de som blivit utförsäkrade? Ska de få sin röst hörd de närmaste fyra åren? Vem ska betala för samhällets basservice i Sorsele om skatterna ska sänkas med ytterligare 100 miljarder? Varför får Västerbotten "hela" 1.6% av den totala infrastruktursbudgeten till 2021? Hur ska vi klara det?

När man ser filmsnutten nedan, som Alliansfritt gjort efter gårdagens TV-utfrågning så förstår man dock var den kulturen kommer från. Jag kan inte begripa varför inte borgarna vågar stå för sin politik och dess konsekvenser, och bristen på granskning är stor.

Ska det vara så svårt??Pingat på intressant.

4 kommentarer:

 1. LO kanske skriver att medlemmarna bara betalar 6 kr per år men det stämmer inte.

  LO:s stöd till socialdemokraterna är minst 630 milj. kr. LO ger drygt 60 milj. kr till partiet och därtill 24 milj. kr "i egen budget" för LO-aktiviteter som ska ge socialdemokraterna valseger. Stödet från LO i pengar är därmed säkert ca 90 milj. kr. Därtill kommer värdet av LO-anställdas och LO-förtroendevaldas 'gratis arbetskraft' ställd till socialdemokraternas förfogande för valseger, och den resursöverföringen kan uppskattas till ca 550 milj. kr. Summa summarum minst 630 milj. kr enligt Riksdagens utredningstjänst.

  Med tanke på att det finns 1 564 767 medlemmar enligt senaste mätningen skulle det innnebära att de i snitt betalar ca 400 kr per medlem/år. Samtidigt vill färre LO-medlemmar ha Sahlin som statsminister än Reinfeldt.

  SvaraRadera
 2. Hej "Anonym".
  Såg att du hette "Charlotte" på en annan blogg. För inte har väl någon skrivit ett standarsvar som ni skickar ut på flera bloggar? Det vore ju inte så snyggt. Inte för att det är så snyggt att agera under en massa olika namn heller.
  Jag gillar inte anonyma kommentarer, det är så uppenbart att man då ljuger om sina påståenden och inte kan/vill stå för dem. Dina personliga matteövningar ovan ger jag inte så mycket för. Men jag kan kommentera LOs stöd till socialdemokratin ändå. Anledningen till att stödet finns är enkelt. Vi är två organisationer på samma gren, arbetarrörelsen. LO står för ett antal värderingar, som även s står för. Anledningen till att det här partiet bildades var för att de fackliga pionjärerna såg vikten av att påverka politiken, och bildade parti. Vi hör ihop. En röd-grön regering värnar arbetaren, arbetslivets villkor, och ett samhälle där alla får samma möjligheter - oavsett föräldrarnas plånbok.

  En fråga till dig då, "Anonyma Charlotte". Hur mycket ger Svenskt Näringsliv till moderaterna i årets valrörelse? Eller, just ja. Det vill ni ju inte berätta. Man kan ju verkligen undra varför. Kan det vara för att de företagare som betalar avgiften till Svensk Näringsliv inte alla stöder en alliansregering? Och för att de summorna får LOs stöd till socialdemokratin att framstå som löjligt låg?

  SvaraRadera
 3. Men varför skulle överhuvudtaget LO:s medlemmar stödja Socialdemokratena?
  LO var ju knappt nämda i årets valrörelse...hänger det samman med Vanjas blunder?
  Har S ens idag majoritet bland LO:s medlemmar?
  Detta är en förlegad strategi...lägg mer samarbetet och låt medlemmarna själva bestämma vilket parti man stödjer i framtiden.
  JARI NIKULA
  PS. Är inte anonym...finns tillgänglig på Fb om så önskas.

  SvaraRadera
 4. LO har genom ett demokratiskt kongress beslut, beslutat att bidra till valkampanjen.

  Gillar man inte detta beslut är det bara att engagera sig och vara med på nästa kongress, eller se till att någon med samma åsikt skickas dit, och röstar. Detta kallas för demokrati.

  Något som INTE kallas för demokrati är alla de bidrag som företag har gjort till Alliansen, och framför allt (M). Vem betalar dessa bidrag tror du? Självfallet blir det Vi konsumenter som får stå för detta. Och Vi kan inte ens vara med och påverka detta.... Inte speciellt demokratiskt, va?

  Sedan kan man ju också tycka att det är konstigt att (M) vägrar att uppge hur mycket man fått i bidrag, och dessutom är emot lagförslaget som säger att man skall redovisa SAMTLIGA kampanjbidrag.

  SvaraRadera